Tridsaťročný muž s tetovaním na krku naďalej navštevuje reštaurácie v Žiline bez zaplatenia


Foto: Tridsaťročný muž s tetovaním na krku naďalej navštevuje reštaurácie v Žiline bez zaplatenia

Aj dva týždne po zverejnení upozornenia žilinskej reštaurácie Vulcano, ktorú navštívil muž zavalitej postavy v strednom veku a s tetovaním na krku bez platenia, pokračuje táto osoba v svojom konaní. To má zakaždým rovnaký scenár - muž príde sám, postupne konzumuje jedlo a pitie, a následne odíde bez zaplatenia. 

Práve vďaka jeho zavalitej postave a rýchlemu odchodu sa personálu nie vždy podarí ho zadržať a privolať políciu. S 30 ročným mužom majú podľa komentárov skúsenosti aj ďalšie prevádzky a pracovníci v gastro sektore. Ten najnovší nám opísal jeden z podnikateľov 

„Aj na základe vášho príspevku som u nás na prevádzke zadržal muža, ktorý nám spravil účet v hodnote 27 eur a nechcel zaplatiť. Bola privolaná polícia, ja som bol vypovedať a podal som oznámenie. No čo som sa informoval, nikto iný z poškodených reštaurácií oznámenie na políciu nepodal.“ 



Relatívne nízka škoda umožňuje osobe pokračovať v návšteve reštaurácií bez platenia, aby mohla polícia považovať skutok za trestný čin, je potrebné, aby spôsobená škoda predstavovala sumu najmenej 266,01 eur. Preto muža po výpovedi nemôžu zadržiavať. V návštevách tak pokračuje: 

„Má to dobre premyslené, čašníčka ho ťažko dokáže zadržať, keďže je to silnejší chlap. Keď som ho vyzval na zaplatenie, tvrdil, že zaplatí keď dokonzumuje alebo dopije. Pritom si stále objednáva ďalšie a ďalšie nápoje. Takto sedí aj niekoľko hodín. Obdobne to bolo aj u nás, až som si po troch hodinách povedal dosť a zadržal som ho. Prišla polícia a robil sa že zaplatiť ide, ale nemal s čím. V ten moment nemal peniaze, ale keby mal, tak by zaplatil a ja by som bol za hlupáka, že čo volám políciu,“ popisuje spôsob fungovania majiteľ reštaurácie.

Skúsenosti s mužom má už niekoľko reštaurácií, pričom podľa našich informácií niekde predstavuje škoda aj stovky eur. Naposledy ho predviedli na Obvodné oddelenie PZ Žilina - Východ, ktoré sa nachádza na Vlčincoch na ulici Obchodná. Ak patríte medzi poškodených prevádzkovateľov, obráťte sa na políciu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu