Policajti namerali ďalších nebezpečne jazdiacich vodičov, jeden z nich prekročil rýchlosť o 94 km/h


Foto: Policajti namerali ďalších nebezpečne jazdiacich vodičov, jeden z nich prekročil rýchlosť o 94 km/h Foto: KR PZ Žilina

Príslušníci Policajného zboru zo Žilinského kraja odhalili na cestách ďalších dvoch nezodpovedných motoristov. Obaja sa rútili vysokou rýchlosťou tam, kde to nebolo povolené. O nových prípadoch informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti.

V prvom prípade išlo o 29-ročného vodiča vozidla značky Škoda Fabia, ktorý na ceste druhej triedy II/507 v obci Svederník - Marček prekročil rýchlosť o 82 kilometrov za hodinu. Na úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou štyridsať kilometrov za hodinu jazdil až 122 km/h.

Druhý ponáhľajúci sa vodič bol hliadkou zastavený na Kysuciach. Na trase Krásno nad Kysucou - Horelica prekročil 32-ročný muž na vozidle značky BMW rýchlosť o 94 kilometrov za hodinu. Na úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou päťdesiat kilometrov za hodinu dupol na plyn a išiel až 144 km/h.


Oboch hazardérov policajti predpísaným spôsobom zastavili a následne pokutovali. Polícia pritom neustále apeluje na vodičov a vyzýva ich k zodpovednosti, mnohí však nerešpektujú nielen maximálne povolené rýchlosti ale napríklad jazdia aj pod vplyvom alkoholu a ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina