V očkovacej lotérii si prilepšilo už 559 ľudí zo Žiliny. Dvaja až o desaťtisíc eur


Foto: V očkovacej lotérii si prilepšilo už 559 ľudí zo Žiliny. Dvaja až o desaťtisíc eur Foto: RTVS

Počas augusta spustilo Ministerstvo financií Slovenskej republiky projekt očkovacej prémie, ktorou chcel minister financií Igor Matovič podporiť záujem o očkovanie proti koronavírusu. Pri spustení uviedol, že celkové náklady na vyplatenie odmien by mali predstavovať 21 miliónov eur.

Najvyššia možná suma výhry v televíznom oslovovaní je 500 000 eur, ku ktorým sa pripočítava základných tisíc eur za vyžrebovanie. Na výhru musí vyžrebovaný v priamom prenose zodpovedať heslo, ktoré sa nachádza na obrazovke v pozadí televízneho prenosu.

Očkovacia lotéria nateraz potrvá do konca októbra, dovedna si v nej prilepšilo viac ako 27-tisíc obyvateľov Slovenska, ktorí sa zaregistrovali do súťaže o prémiu. Ako vyplýva zo štatistík k aktuálnemu dnu, finančne si vďaka zaočkovaniu sa prilepšilo aj 559 ľudí zo Žiliny.

Vyhrali viac, ale sumu neuvidia v plnej výške

Ďalšie desiatky až stovky z okolia Žiliny, pričom najčastejšou výhrou je suma 100 eur. Avšak 7 Žilinčanov sa teší z vyššej výhry, dvaja - Jan a Radomír - získali sumu desaťtisíc eur. Zvyšná pätica vyhrala tisíc eur.


Medzi nimi sa nachádza aj Ivan zo Žiliny, ktorý mal v druhom kole televízneho losovania možnosť vyhrať stotisíc eur navyše. V stanovenom časovom limite dvadsiatich sekúnd ale nestihol zdvihnúť telefón, čím jeho výhra prepadla a pripočítala sa k ďalšiemu výhercovi. 

Tí, ktorí vyhrali 100 eur, nebudú musieť svoju výhru daniť. Sedem šťastlivcov zo Žiliny s vyššími výhrami ale neuvidí sumu v plnej výške. Bude ju musieť totiž zdaniť ako finančnú výhru:

„Očkovacia prémia sa zdaňuje ako finančná výhra v bežnej súťaži. Očkovanému budú peniaze vyplácane po zdanení 19 % sadzbou. V prípade 100 eurových výhier táto podmienka neplatí. Výhra v hodnote menej ako 350 eur je oslobodená od dane,“ informuje rezort financií.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu