Bábkové divadlo Žilina vstúpilo do 71. sezóny, počas nej uvedie 4 premiéry


Foto: Bábkové divadlo Žilina vstúpilo do 71. sezóny, počas nej uvedie 4 premiéry

Kým Mestské divadlo Žilina vstúpilo prednedávnom do svojej jubilejnej 30. sezóny, Bábkové divadlo Žilina má o poznanie dlhšiu históriu a aktuálne zahájilo v poradí už 71. sezónu. Počas nej plánuje uviesť štyri premiéry.

Prvú z nich uvidia diváci už v piatok 17. septembra o 18.00 hodine, kedy sa v sále divadla zrodí krajina. A nie hocijaká:

„Inscenácia Zelená Krajina v réžii Martina Geišberga bude plná príbehov. Takých, v ktorých čas plynie pomaly a predsa neúprosne. Príbehov o mužovi, ktorý spoznal žraloka a pritom spieval, pretože žil,“ pozýva Bábkové divadlo Žilina divákov. 


Hlavným motívom, ktorý inscenácia pútavou formou reflektuje, je prítomný strach: „Strach zo staroby, strach zo spomalenia, z odchádzania do večnosti. Myšlienka však posmeľuje a motivuje; chrániť jestvujúce, budovať nové.“ 

Predstavenie je vhodné pre deti od 0 rokov a vstupenky je možné zakúpiť na webe predpredaj.zoznam.sk. Prevádzka divadla funguje počas zelenej a oranžovej farby okresu v režime OTP. Zároveň platí, že deti do 12 rokov môžu navštíviť predstavenia Bábkového divadla Žilina bez obmedzení, avšak s rúškom či respirátorom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bábkové divadlo Žilina