V uplynulom týždni chytili policajti 51 podgurážených vodičov. Päť spôsobilo dopravnú nehodu


Foto: V uplynulom týždni chytili policajti 51 podgurážených vodičov. Päť spôsobilo dopravnú nehodu Foto: ilustračné

Aj v uplynulom týždni sa na žilinských cestách vyskytli vodiči, ktorí si sadli za volant napriek tomu, že mali v krvi alkohol. V rámci dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky zaevidovala polícia v 35. týždni tohto roka na cestách v Žilinskom kraji celkom 51 podgurážených vodičov.

„Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 8 nafúkalo nad 1 promile a 11 vodičov pod 1 promile. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 27 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku. 5 vodičov spôsobilo dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu,“ informuje Nikola Kačkovič z Krajského riaditeľstva PZ Žilina

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina