Pre pozemok na Bulvári podalo mesto Žilina trestné oznámenie. Majiteľ nereaguje na snahy o odkúpenie


Foto: Pre pozemok na Bulvári podalo mesto Žilina trestné oznámenie. Majiteľ nereaguje na snahy o odkúpenie Foto: Na pozemku vyrástol nedávno ďalší predajný stánok

Pozemok v centre Žiliny na Bulvári, predaný ešte spolu s parcelou pod obchodným centrom Aupark za éry Slotu, traumatizuje obyvateľov i návštevníkov mesta Žilina už niekoľko rokov.

Súčasné aj bývalé zasadnutie mestského zastupiteľstva sa postupne snažilo odkúpiť parcelu niekoľkokrát, navrhovaná cena však súčasnému majiteľovi zrejme nevyhovovala.

Komplikácie s 1 433 metrov štvorcových veľkým pozemkom tak pokračujú naďalej, žilinská radnica teraz informovala, že podniká právne kroky. Tie súvisia s výstavbou stánku v uplynulom roku, počas ktorého mala byť zlikvidovaná ventilačná šachta ochrannej stavby civilnej ochrany, teda CO krytu, priľahlých bytových domov:

„Na mieste bol vykonaný aj štátny stavebný dohľad a mesto podniká ďalšie právne kroky. Prostredníctvom štatutára podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci a trestného činu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.



Posledná ponuka Mestského zastupiteľstva v Žiline znela na 500 eur za meter štvorcový, následne mesto v máji oslovilo majiteľa pozemku spoločnosť cda consulting group, s.r.o. listom a ponúklo mu odkúpenie pozemku za celkovú cenu 716 500 eur. Ani na ten ale podľa hovorcu nezareagoval. Problémy tak pokračujú:

„V minulosti súkromná parcela na Bulvári s definovaným využitím ako zeleň spôsobovala problémy s priľahlou zastávkou mestskej hromadnej dopravy, vďaka čomu sa musel rozširovať nástupný priestor. Istý čas bol pozemok aj oplotený, v inom období na ňom zasa pribudla neestetická konštrukcia s politickou reklamou. Dnes stojí na parcele stánok, v ktorom chcel majiteľ podľa medializovaných informácií prevádzkovať vakcinačné centrum,“ vysvetľuje minulé i súčasné problémy s parcelou mesto. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu