Talentovaný 15-ročný cyklista Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc opäť víťazom v kategórii Elite v pumptracku


Foto: Talentovaný 15-ročný cyklista Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc opäť víťazom v kategórii Elite v pumptracku

V dňoch 27. - 28. augusta 2021 vyvrcholil v Bikeparku Kálnica (okres Nové Mesto nad Váhom) jubilejný 10. ročník najväčšieho bicyklového festivalu na Slovensku a v strednej Európe. Ani tento rok nechýbala poriadna dávka adrenalínu a zábavy pre všetky vekové kategórie. Priaznivci sa mohli tešiť na viac ako 100 testovacích bicyklov, rôznych vystavovateľov a hlavne 7 súťažných disciplín, v ktorých mohli pretekári otestovať svoje schopnosti i vytrvalosť.

15-ročný cyklista Tommy Miškolci z tímu Polcster racing z Rajeckých Teplíc opäť ukázal svoj veľký talent v disciplíne pumptrack a v mužskej kategórii Elite+18 zvíťazil. O tom, že v tejto kategórii dominuje, hovorí aj jeho nedávny úspech na Slovenskom pohári v pumptracku kde v kategórii Elite mužov získal celkové víťazstvo. Rodák z Rajeckej doliny si skvele počínal v seriáli pretekov v bratislavskej Petržalke, Zákamennom a v Banskej Bystrici.

Mladý a šikovný pretekár Tommy Miškolci jazdí v disciplíne, ktorú organizuje cyklistická federácia UCI. Už budúci rok bude z hľadiska veku môcť štartovať na svetových podujatiach a zúčastniť sa aj záverečného finále. Finále športového podujatia, ktoré zastrešuje RedBull, sa tento rok uskutoční v portugalskom Lisabone.

„Som rád, že dosahujem pekné výsledky, neustále tvrdo pracujem na sebe pod vedením môjho strýka Filipa Polca, ktorý bol vynikajúci slovenský reprezentant v horskej cyklistike v zjazdových disciplínach a nesmiem zabudnúť na veľkú podporu rodičov a starých rodičov,“ povedal Tommy Miškolci. „Chcem rovnako pochváliť aj mojich mladších úžasných bratov, ktorí patrili vo svojich kategóriách k popredným jazdcom: 12-ročný Simon skončil v kategórii do 16 rokov tretí a najmladší 6-ročný Mathias v kategórii do osem rokov bol štvrtý,“ dodal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: (kor)