Zrekonštruovaný športový areál pri ZŠ Martinská slávnostne otvoria v piatok 3. septembra


Foto: Zrekonštruovaný športový areál pri ZŠ Martinská slávnostne otvoria v piatok 3. septembra Foto: Mesto Žilina

Dve vynovené športoviská na žilinskom sídlisku Vlčince už čoskoro sprístupnia aj verejnosti, prvým z nich bude obnovený športový areál pri Základnej škole Martinská, ktorý poskytne priestor pre mladé športové talenty.

Obnova športového areálu trvala len necelých päť mesiacov a za štvrť milióna eur sa podarilo obnoviť viacero športových prvkov. Tie dnes spĺňajú normy a parametre športovísk aj požiadavky na bezpečnosť a bezbariérovosť.

Pri rekonštrukcii atletického oválu došlo okrem výmeny pôvodného povrchu za tartanový aj k úprave jeho rozmerov, aby spĺňal požadované normy a štandardy pre atletické súťaže. Súčasťou je i šprintová rovinka v dĺžke 100 m. Existujúce spevnené plochy spájajú po novom s atletickou dráhou dva chodníky.

Priestory pre skok do diaľky a vrh guľou ostali zachované, doplnili sa však o nové prvky ako je napr. doskočisko s lapačom piesku a prah či dopadisko pre vrh guľou. Futbalové ihrisko dopĺňajú záchytné siete v priestoroch bránkovísk a osadený bol i nový kobercový trávnik. Zrekonštruované objekty budú slúžiť pre športové aktivity zamerané na atletiku (beh, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou) a junior futbal.


„Obnovením športového vybavenia a plôch pre rôzne druhy športov sa pre užívateľov skvalitnili podmienky pre tréningové aktivity a zlepšovanie výsledkov. Zároveň sme vytvorili vhodné zázemie pre dlhodobý a udržateľný rozvoj športu pre všetky vekové kategórie,“ dodal primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Športový areál bude do užívania slávnostne odovzdaný v piatok 3. septembra. Pri tejto príležitosti sa uskutoční aj 4. ročník podujatia Community Run Žilina, ktorý organizuje Atletická Akadémia Žilina. Druhým areálom, ktorý už čoskoro čaká otvorenie, je ten pri osemročnom gymnáziu na Varšavskej ceste. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina