Minulý rok sa v Trstenej zrútil starý poškodený most, dnes na jeho mieste otvorili nový


Foto: Minulý rok sa v Trstenej zrútil starý poškodený most, dnes na jeho mieste otvorili nový Foto: Žilinský samosprávny kraj

V marci minulého roka sa v meste Trstená na Orave zrútil most do rieky Oravica. Cesta bola vtedy našťastie uzavretá a žiadne osoby sa v blízkosti nenachádzali. O úplnej uzávere rozhodli kompetentní ešte koncom roka 2019, kedy sa stav mostného objektu náhle zhoršil.

Za rok sa podarilo na rovnakom mieste vybudovať nové premostenie. Prvú časť nosnej konštrukcie zrealizoval zhotoviteľ na jeseň 2020, po skončení zimného obdobia pokračovalo dobudovanie vrchnej betónovej časti. Následne počas tohto leta vykonali záťažové skúšky a dnes most slávnostne otvorili.

Jednopoľový most vybudovala námestovská spoločnosť MBM-GROUP. V rámci projektu sa zrealizovali aj úpravy šírky vozovky, vybudovali chodníky a upravil breh koryta rieky Oravica. Vybudovanie nového premostenia od základov stálo takmer 1,3 milióna eur vrátane DPH. Od dnešného dňa ho môže plne využívať nielen motoristická verejnosť ale aj chodci.

Slávnostné odovzdanie do užívania sa uskutočnilo za účasti predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej, predstaviteľov Národnej rady SR, miestnej samosprávy a Slovenskej správy ciest.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu