Žilinská župa pripravuje rekonštrukciu starej cesty z Tepličky nad Váhom do Budatína


Foto: Žilinská župa pripravuje rekonštrukciu starej cesty z Tepličky nad Váhom do Budatína

Žilinský samosprávny kraj plánuje tento rok zrekonštruovať ďalšiu výrazne poškodenú cestu pri Žiline. V rámci projektu rekonštrukcie a modernizácie ciest druhej triedy v regióne Horné Považie opraví bývalé frekventované prepojenie obce Teplička nad Váhom s mestskou časťou Žilina - Budatín.

Táto trasa slúžila v minulosti ako jediná cesta do Terchovej a Vrátnej. Po vybudovaní komunikácií v okolí závodu KIA a dostavbe zjazdu z ulice Na Horevaží ju využíva nanajvýš niekoľko stoviek áut denne. V prípade kolón na Ľavobrežnej slúži ako efektívna obchádzka. Dôvodom nezáujmu vodičov o jej využívanie môže byť práve výrazné poškodenie asfaltového krytu vozovky.

Žilinská župa tento rok realizuje viaceré opravy ciest a mostov. Pred niekoľkými týždňami úspešne vymenila asfaltový kryt na ulici Družinská v obci Rosina, aktuálne pracuje na kompletnej rekonštrukcii mosta ponad rieku Varínka smerom do obce Lysica. Obnova cesty druhej triedy II/583 z Budatína do Tepličky nad Váhom sa dotkne úseku v dĺžke 3030 metrov. To predstavuje začiatok v križovatke s ulicou Fatranská (TnV) po križovatku s ulicou Námestie Hrdinov (ZA).

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) sa stará o viac ako 1400 km ciest a takmer 800 mostov, v nevyhovujúcom stave je asi 300 km ciest a 60 mostov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu