Recesisti v Martine parodujú dlhotrvajúcu opravu mostu v Priekope


Foto:  Recesisti v Martine parodujú dlhotrvajúcu opravu mostu v Priekope Foto: čitateľ

S opravou poškodeného mostu prvej triedy v Martine - Priekope na frekventovanej ceste I/18 začali ešte v roku 2018, dodnes Však motoristi jazdia po neupravenom úseku. Poškodený most by mali podľa informácií regionálneho spravodajského portálu MY Turiec opraviť do konca tohto roku.

Medzitým už niektorým obyvateľom došla trpezlivosť a vtipným spôsobom poukázali na celkovú dĺžku trvania rekonštrukcie mostného objektu. Ako je možné vidieť na titulnej fotografii, niekto obliekol figurínu do cestárskej vesty a položil ju na most.

Fotografiu nám poslal čitateľ Tibor: „Niekto výstižne poukázal na akčnú rýchlosť opravy martinského nadjazdu (mostu) smerom na Sučany.“


Podľa Slovenskej správy ciest je dôvodom zdržania spochybnenie únosnosti mostovky. Stavbu začali realizovať pred vyše tromi rokmi v júni:

Stavba bola z dôvodu spochybnenia únosnosti mostovky zo strany autorského dozoru (nosníkov) pozastavená do doby, kedy bola 06/2020 vyhotovená nová doplnková diagnostika, ktorá doplnila už dané technické riešenie DRS súťažnej dokumentácie. V termíne od 03/2020 do 7/2020 sa realizovalo spevnenie spodnej stavby mosta. Po ukončením prác zhotoviteľ prerušil práce, nepokračoval na hornej stavbe mosta a opustil stavenisko,“ informuje Slovenská správa ciest vo výročnej správe. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu