Rozpadávajúci sa most na Obchodnej ulici musia uzavrieť a demontovať, obnova vyjde 360-tisíc eur


Foto: Rozpadávajúci sa most na Obchodnej ulici musia uzavrieť a demontovať, obnova vyjde 360-tisíc eur
Galéria: 3 fotky

Žilinská samospráva začne s opravou ďalšieho poškodeného mosta na sídlisku Vlčince. Zásadnej rekonštrukcie sa v budúcom roku dočká lávka pre peších na Obchodnej ulici, ktorá vykazuje viaceré poškodenia. Mesto aktuálne hľadá dodávateľa na realizáciu demontáže.

Most široký približne 4,6 metra nachádzajúci sa vo výške takmer päť metrov nad cestou bude podľa predpokladu samosprávy demontovaný do polovice októbra tohto roka. Komplexná rekonštrukcia celého mostného objektu za približne 360-tisíc eur začne až v budúcom roku.

Pre zlý technický stav je potrebné premostenie už v tomto roku úplne uzavrieť a demontovať. Kým sa nezrekonštruuje, bude pre peších uzatvorený v celom rozsahu. Na práce bude upozorňovať aj dočasné dopravné značenie. Vodičov i chodcov žiada samospráva o zvýšenú opatrnosť a rešpektovanie dočasných dopravných značení.   

Komplexná oprava mosta na Obchodnej ulici sa bude sústrediť na výmenu časti podpier, celej nosnej konštrukcie a záchytného bezpečnostného zariadenia. Okrem vyriešenia zlého technického stavu prinesie rekonštrukcia mosta pre obyvateľov Žiliny aj ďalší benefit. Po realizácii prác bude most slúžiť okrem peších aj cyklistom, keďže bude súčasťou cyklotrasy cez sídlisko Vlčince.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina