Žilinčania sa tešia, mestská krytá plaváreň otvára vonkajšie bazény


Foto: Žilinčania sa tešia, mestská krytá plaváreň otvára vonkajšie bazény

Mestská krytá plaváreň Žilina od 3. júna otvorila svoje vonkajšie priestory pre širokú verejnosť. Pre návštevníkov je už otvorený neplavecký bazén každý deň v čase od 9.00 do 18.00 hod. Plavecký bazén sa plánuje sprístupniť od 6. júna. V dňoch od 6. do 7. júna budú otvorené letné bazény v čase od 9.00 do 20.00 hod. Sprístupnenie vonkajších bazénov bude závisieť od počasia.

Vďaka priaznivému počasiu sa na žilinskej plavárni začína letná sezóna podľa plánov. Mestská krytá plaváreň Žilina okrem vonkajších bazénov (plaveckého bazéna, detského bazéna a bazéna pre neplavcov s toboganom) ponúka verejnosti možnosť zaplávať si v krytom bazéne a tiež masérske služby a služby solária. Na plavárni sa nachádza aj reštaurácia.


„Všetkým návštevníkom plavárne prajem príjemne strávené chvíle v blízkosti bazénov, aby si do sýtosti vychutnali vodu a slnko, čo k správnemu letu patrí. Netreba však zabúdať, že voda dokáže byť zradná, preto sa obraciam na verejnosť s výzvou, aby rešpektovala pokyny plavčíkov a ľudia nepreceňovali svoje sily,“ zdôraznil primátor mesta Žilina Igor Choma.

Mestská krytá plaváreň Žilina sa nachádza na Ulici vysokoškolákov a zaujímavosťou je, že mala prvý krytý 50 metrový olympijský bazén v Československej republike. Prví návštevníci si mohli zaplávať už 15. júla 1963. V rokoch 1991 až 1996 prebehla kompletná rekonštrukcia plavárne.

Všetky informácie nájdete na: www.plavarenzilina.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu