Okolo Slovenska so Saganom a Froomom pôjde v tretej etape aj okolo Žiliny


Foto: Okolo Slovenska so Saganom a Froomom pôjde v tretej etape aj okolo Žiliny Foto: ilustračné - pixabay

Priaznivci cyklistiky sa tento rok môžu tešiť na skutočne nabitý 65. ročník cyklistického podujatia Okolo Slovenska, účasť potvrdil žilinský rodák a najúspešnejší slovenský cyklista Peter Sagan. Preteky štartujú o necelý mesiac v Košiciach a organizátori pripravili niekoľko noviniek, na ktorých podľa vlastných slov pracovali niekoľko rokov. 

 Vysoký divácky záujem vzbudí medzinárodné zloženie pelotónu na čele s tímom BORA-HANSGROHE, ktorého jednotkou je Peter Sagan. V tíme budú aj jeho pomocníci, ktorí spolu s najúspešnejším slovenským cestným cyklistom v histórii odchádzajú do Total Energies – Maciej Bodnar a Daniel Oss, tiež brat Juraj Sagan a Erik Baška. 

Na slovenských cestách sa predstaí aj legenda súčasnej cyklistiky Chris Froome v tíme Israel Start-Up Nation:

„Na pretekoch Okolo Slovenska sa predstaví okrem iných pretekárov aj štvornásobný víťaz Tour de France, cyklista, ktorý sa vo svojej doterajšej kariére postavil devätnásťkrát na štart pretekov seriálu grand-tours, z ktorých sedem vyhral – britský cyklista Chris Froome. Od júna 2017 do júna 2018, teda v priebehu 12 mesiacov vyhral všetky tri grand-tours, postupne Tour de France, Vuelta a Espaňa a Giro d´Italia,“ informujú usporiadatelia Okolo Slovenska 2021.

Medzi ďalšie hviezdy patrí Alexej Lucenko z Astany, ktorý obsadil na tohtoročnej Tour de France siedmu priečku. V poradí 65. ročník pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 15. do 19. septembra 2021 a okrem prológu sú na programe štyri etapy. Tretia v poradí dňa 18. septembra 2021 obíde Žilinu, začína v Dolnom Kubíne a končí v Považskej Bystrici, povedie cez Oravu a Čadcu. 


3. ETAPA Okolo Slovenska

Dolný Kubín - Považská Bystrica
18.9.2021

Štart: 11:15
Cieľ: cca 15:45
Dĺžka etapy: 193,2 km
3 rýchlostné prémie: Čadca, Považská Bystrica, Dolné Kočkovce
5 horských prémií: Zázrivá, Lutiše, Semeteš, Manínska Tiesňava, Čelkova Lehota - sedlo

Zdroj: okoloslovenska.com



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu