V Žiline vznikli nové jedinečné únikové hry: Noc v múzeu a Čarodejov dom vás preveria a pohltia atmosférou


Foto: V Žiline vznikli nové jedinečné únikové hry: Noc v múzeu a Čarodejov dom vás preveria a pohltia atmosférou

Únikové hry, alebo tiež Escape Games, sú nový fenomén zábavy, zážitkového a adrenalínového dobrodružstva, kde sú hráči uzatvorení v miestnosti s ostatnými účastníkmi hry. Ich úlohou je dobre sa zorientovať v danom priestore, nájsť stopy, kódy a indície, vyriešiť série hádaniek a hlavolamov, a bez použitia hrubej fyzickej sily sa dostať z priestoru v stanovenom čase. Takéto hry nechýbajú ani v Žiline.

Všetci hráči v skupine musia využívať pozornosť a logické myslenie na to, aby sa im úlohu podarilo splniť. Indície k riešeniu môžu byť kdekoľvek v miestnosti. Námet pre tento typ zábavy pochádza z počítačových hier, v ktorých je hráč uzatvorený v miestnosti a nútený dobre preskúmať svoje okolie, aby sa dostal von. Počítačové verzie boli prenesené do reality a hráči si namiesto sedenia pri monitore užívajú zábavu aj fyzicky.

Témy únikových hier bývajú inšpirované rôznymi dobrodružnými filmami, knihami alebo videohrami. Interiér hry je realistický, často sa hrá za sprievodu tematických zvukov, zvláštneho osvetlenia alebo iných multimediálnych efektov. Hoci história hier nie je dlhá a prvú reálnu únikovú hru vybudoval v Japonskom Kjóte 35-ročný Takao Kato v roku 2008, na konci minulého roku už fungovalo po celom svete viac ako desaťtisíc únikových hier.

Aj na Slovensku funguje niekoľko izieb. Každá je iná, odlišujú sa námetom a kvalitou prevedenia. Únikové hry majú svoje pevné miesto aj v Žiline, ich počet sa len nedávno rozšíril a milovníci adrenalínu tak majú možnosť otestovať dva nové escape roomy. Nižšie vám ich predstavujeme

Noc v múzeu

Za dverami tohto múzea sa skrýva niečo, čo Vám nik neprezradí a nebude sa o tom s Vami rozprávať, pokiaľ to nezažijete. Dokážete vyriešiť všetky záhady, ktoré ukrýva?

Podľa jednej z recenzií Vás tento escape prekvapí nielen krásnym dizajnom, ale aj prepracovanými úlohami, ktoré Vás držia v napätí od začiatku až do konca a súčasne dokonale preveria Vaše mozgové závity. Úlohy na seba pekne nadväzujú a všetko má svoju logiku.

Na svoje si prídu nielen fanúšikovia klasických zámkov na kód, ale aj priaznivci elektronických systémov. Celý escape room dotiahli autori jednotlivými detailmi k dokonalosti. Hra má svoj spád a dynamiku, neraz príjemne prekvapí. Zažijete tu to, čo ste ešte nikde inde nezažili. Nebudeme prezrádzať dopredu. Prezradíme len to, že v tejto únikovke nie ste limitovaný časom, takže budete mať dostatok času na zábavu. 

Web: www.escapezilina.sk
Facebook:
www.facebook.com/EscapeGameZilina

Čarodejov dom

Je to druhá miestnosť od autorov úspešnej únikovky Escape From Nautilus, ktorá funguje v Žiline už štyri roky. Pri tvorbe príbehu Domu čarodeja sa inšpirovali príbehmi románov J.K.Rowlingovej o Harrym Potterovi. Dá sa povedať, že tam, kde končí príbeh o mladom kúzelníkovi, začína príbeh tohto escape roomu.

Útek z Čarodejovho domu je úniková hra na špičkovej technickej a vizuálnej úrovni. Jej tvorcovia venovali každej úlohe, každej kulise, detailnú pozornosť a množstvo času v snahe vytvoriť jedinečný Escape Room. 

Čarodejov dom vás svojim príbehom, úlohami, fantastickou a magickou atmosférou, skvelými vizuálnymi aj zvukovými efektmi prenesie na 70 minút do sveta fantázie a kúziel. Hra je vybudovaná tak, aby si dobrodružstvo spolu s dospelými užili aj deti.

Web: www.escapefrom.sk
Facebook: www.facebook.com/escapefromZA

Nové escape hry malo v Žiline možnosť vyskúšať už niekoľko skupín a ich hodnotenie je ďalšou pozvánkou, prečo ich navštíviť:

„Rozhodne obe hry predčili naše očakávania a právom si zaslúžia titul najlepších escape roomov v Žiline. Atmosféra jednotlivých miestností nás vtiahla do deja a zabudli sme na okolitý svet. Hádanky a úlohy v nich boli na potrápenie, ale pri problémoch s riešením sme mohli využiť systém nápoved, ktoré hráčov postupne vedú k ďalším krokom. Zvládnutie úspešne a v časovom limite tak záleží len na vás, s ubúdajúcim časom stúpa adrenalín a napätie.“

Ak už patríte medzi fanúšikov únikových hier alebo ste ich ešte nikdy nehrali, odporúčame vám ich navštíviť. Precvičíte si nie len logické myslenie, zlepšíte komunikáciu a všímavosť, ale hlavne sa výborne zabavíte. Obe hry sú vhodné ako pre páry, rodiny, tak partie kamarátov alebo firemný teambuilding. Nič špeciálne nepotrebujete, oblečte sa pohodlne a nezabudnite dobrú náladu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Escape Room