Diaľnicu D3 na Kysuciach uzavreli pre nakrúcanie filmu, po skončení prebehne predčasná jesenná údržba


Foto: Diaľnicu D3 na Kysuciach uzavreli pre nakrúcanie filmu, po skončení prebehne predčasná jesenná údržba Foto: KR PZ Žilina

Od pondelka 9. augusta uzavreli diaľnicu D3 na Kysuciach s najvyšším mostom v strednej Európe. Dôvodom je využívanie vybraných úsekov ciest vrátane tunelov Svrčinovec a Poľana na audiovizuálnu produkciu. Zahraničná spoločnosť bude nakrúcať na našich cestách akčné zábery s použitím vojenskej techniky.

Nakrúcanie bude realizované v rozmedzí siedmich až desiatich dní a do plánu spadá aj tunel Považský Chlmec. Na výrobe sa má podieľať viac ako 300 členný štáb. Zahraniční filmári nechajú na Slovensku investíciu vo výške až 5 miliónov eur.

Diaľnicou v polovičnom profile prechádza denne približne 15-tisíc vozidiel, tie budú dočasne využívať obchádzkové trasy. Uzávierka je však naplánovaná až do konca prázdnin, Národná diaľničná spoločnosť (NDS) totiž využije situáciu a predčasne zrealizuje pravidelnú jesennú údržbu tunelov.

„V závislosti od podmienok bude nakrúcanie trvať od sedem do desať dní. S tým, že po ukončení budú ukončovacie práce, osadzovanie ďalších bezpečnostných zariadení a kontrola úseku, či je spôsobilý a bezpečný pre cestnú premávku. Jesenná uzávera už nebude, toto bude jediná uzávera v tomto roku,“ povedal prevádzkový riaditeľ NDS Peter Peťko.


Diaľničiari zároveň oslovili zhotoviteľa úseku D3 Svrčinovec - Skalité, ktorý je ešte stále v záruke. Okrem údržbových a servisných prác sa tak zrealizujú aj práce s cieľom odstránenia aktuálnych chýb v rámci reklamačného procesu.

Informácie o uzávierke

Termín: do 31.08.2021 - 20:00 hod.

Doprava bude presmerovaná od Čadce do Poľska po ceste I/11 smer Český Těšín cez obec Svrčinovec - Zátky. V smere Poľsko - Svrčinovec bude presmerovaná na cestu I/12 s obmedzením do 7,5t.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu