Muž skočil do rieky, pomoc mu podali občania aj policajti


Foto: Muž skočil do rieky, pomoc mu podali občania aj policajti

Skvelú súhru predviedli občania a všetky záchranné zložky dnes, kedy sa vďaka rýchlej akcii podarilo zachrániť topiaceho muža. “V stredu 3. júna pred 15.00 hodinou operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijalo oznámenie, že v Námestove z mosta v smere na Tvrdošín skočil do vody neznámy muž. Operačné stredisko okamžite vyrozumelo všetky záchranné zložky - policajné hliadky, hasičov aj rýchlu zdravotnú pomoc, ktoré boli aj ihneď vyslané na miesto,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Riaditeľ obvodného oddelenia polície zostupoval na lane

Na miesto dorazili ako prví miestni policajti, dovtedy sa topiaci muž držal záchranného kolesa od občanov. Ďalší občan sa v tom momente nachádzal na vodnom skútri a vytiahol muža z vody. “Ako prví boli na mieste policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo spoločne s rýchlou zdravotnou pomocou. Vo vode sa nachádzal topiaci muž, ktorému občania hodili záchranné koleso, ktorého sa chytil. Riaditeľ  Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo ihneď konal v zmysle poslania polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a na lane zostupoval z mosta k hladine Oravskej priehrady, aby zachránil muža vo vode. V tom čase bol na vodnej ploche občan na vodnom skútri, ktorý vytiahol muža z vody a doviezol ho na breh, kde bol odovzdaný zdravotníkom. Rýchlou koordináciou jednotlivým záchranných zložiek a občanov sa podarilo zachrániť život 39 ročného muža z Námestova,” dodal Moravčík

Prípad je ukážkou fungujúcej policajnej a občianskej angažovanosti, ktorá spolu prináša výsledky. Podobne napríklad policajti v apríli zachránili v Čadci život 74 ročnému dôchodcovi, ktorý o sebe nedal vedieť celý deň.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ