V mestskej časti Bytčica opäť nefunguje verejné osvetlenie, poruchu nedokážu lokalizovať


Foto: V mestskej časti Bytčica opäť nefunguje verejné osvetlenie, poruchu nedokážu lokalizovať

Obyvatelia mestskej časti Bytčica opäť upozorňujú na nefunkčné verejné osvetlenie. Sedem ulíc má počas noci zhasnuté pouličné lampy od soboty 31. júla, samospráva problém eviduje a pracuje na jeho odstránení. Rovnaká situácia nastala aj začiatkom minulého mesiaca, kedy chodili ľudia ulicami po tme približne päť dní.

Osvetlenie nefunguje v rôznych lokalitách, ide o ulice Pažite, Banícka, Tehelná, A. Bielka, Bystrická, Školský dvor a Štaffenovský dvor. Niektorí ľudia sa obávajú výskytu kriminality v podobe drobných krádeží či neželaných návštev dvorov rodinných domov, neustále preto kontaktujú miestneho poslanca a žiadajú nápravu.

„Ide o poruchu, ktorá nie je trvalá, ale objaví sa po 1 - 2 hodinách prevádzky verejného osvetlenia, čo sťažuje jej presnú lokalizáciu a následné odstránenie. Porucha sa prejavuje výpadkom hlavného istiaceho prvku. Po jeho opätovnom zapnutí určitý čas všetko normálne funguje niekoľko hodín a následne dôjde k opätovnej poruche,“ spresnil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.


Údržbu verejného osvetlenia v Žiline vykonáva od júna tohto roka nový poskytovateľ. Ten je povinný identifikovať a odstrániť poruchy najneskôr do 48 hodín od zaevidovania. Pri závažnejších poruchách, kde oprava trvá dlhšie ako 48 hodín, je firma povinná informovať samosprávu a doložiť harmonogram odstránenia.

Mesto Žilina zatiaľ o termíne vyriešenia nefunkčnosti pouličných lámp neinformovalo, obyvatelia mestskej časti Bytčica preto musia byť trpezliví.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu