Diaľničiari od pondelka uzatvoria D3 v úseku Svrčinovec – Skalité na tri týždne. Dôvôdom je údržba a opravy.


Foto: Diaľničiari od pondelka uzatvoria D3 v úseku Svrčinovec – Skalité na tri týždne. Dôvôdom je údržba a opravy. Foto: NDS

Od pondelka 9. augusta 2021 sa musia motoristi na severe Slovenska pripraviť na úplnú uzáveru diaľnice D3 v úseku Svrčinovec - Skalité. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dnes informovala o tom, že z dôvodu údržby a servisných opráv na dvoch tuneloch a samotnej vozovky bude obmedzenej trvať až do konca mesiaca.

„NDS upozorňuje motoristickú verejnosť na úplnú uzáveru diaľnice D3 v úseku Svrčinovec – Skalité. Dôvodom je údržba, servis a opravy v tuneloch Poľana a Svrčinovec ako aj opravy na vozovke diaľnice. Obmedzenie sa týka obdobia od 9. augusta 2021 (pondelok) od 8.00 hod. do 31. augusta 2021 (utorok) do 20.00 hod,“ informujú diaľničiari.

Počas údržbových prác vyčistia ostenie tunela, chodníky, vozovky, hlavnú a štrbinovú kanalizáciu či odlučovač ropných látok. Takisto skontrolujú požiarny vodovod a vykonajú servis a funkčné skúšky na technologických zariadeniach. Motoristi sa po skončení uzávery dočkajú opravených vozoviek v rámci reklamácie.

Počas troch týždňov uzávery pripravili diaľničiari obchádzku: „Doprava bude vedená po obchádzkovej trase. V smere do Poľska po ceste prvej triedy I/11 smer Český Tešín cez obec Svrčinovec - Zátky. Trasa obchádzky v smere z Poľska bude viesť po ceste I/12 s obmedzením do 7,5 t.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu