Termín vyriešenia problému na ceste cez lesopark nie je známy, mesto stále nemá projekt a povolenie


Foto: Termín vyriešenia problému na ceste cez lesopark nie je známy, mesto stále nemá projekt a povolenie

Cesta spájajúca dve veľké žilinské sídliská Vlčince a Solinky prechádza v posledných týždňoch pravidelnými skúškami. Takmer každý výdatnejší dážď spôsobuje vymývanie štrkového zásypu krajnice, čo znemožňuje prejazd automobilovej dopravy a čiastočne aj prechod chodcov.

Počas posledných dvoch víkendov zatarasili približne stopäťdesiat metrov dlhý úsek nánosy štrku a kameniva. Jazdný pruh pre vozidlá v smere z Vlčiniec na Solinky bol veľmi ťažko prejazdný, automobily prekážku obchádzali cez protismer. Časť nánosov bola silným prúdom vody vyplavená až na chodník pre chodcov.

Podnety na praskajúcu vozovku, vytekajúcu vodu a nebezpečnú krajnicu eviduje v tejto lokalite žilinská samospráva už viac než dva a pol roka. Do dnešného dňa nedokázala zabezpečiť trvalé riešenie, ktoré by neobmedzovalo a neohrozovalo premávku. Na komplikácie upozorňujú istý čas aj niektorí žilinskí poslanci.

Obyvatelia mesta pritom poukazovali na nedostatky už oveľa skôr, ešte v čase výstavby chodníka a cyklotrasy. Po dokončení stavby sa problémy ešte viac zintenzívnili, pravidelne vytekajúca voda teraz zaplavuje takmer celú šírku vozovky a končí až v zákrute pri obratisku trolejbusov na Fatranskej. 


Galéria: 8 fotiek

Mesto Žilina zrealizovalo v apríli tohto roka iba dočasné riešenie, ktoré sa javí ako nevyhovujúce. Trvalé vyriešenie problémov má prísť až po spracovaní projektu a získaní povolenia. Obyvatelia mesta tak musia naďalej čakať, termín realizácie je totiž stále neznámy.

„Uvedené riešenie je dočasné, ktoré sme vedeli okamžite zrealizovať v rámci bežnej údržby bez nutnosti povolenia. Je potrebné však komplexné riešenie zabezpečenia odvodnenia, na ktoré musí byť spracovaný projekt a vydané povolenie. Tento proces momentálne prebieha,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu