Žilinská plavkyňa Laura Benková víťazne na FINA kvalifikačných pretekoch v Bratislave. Všetky 4 štarty ovládla


Foto: Žilinská plavkyňa Laura Benková víťazne na FINA kvalifikačných pretekoch v Bratislave. Všetky 4 štarty ovládla Foto: Laura Benkova zvíťazila vo všetkých štyroch štartoch. Zdroj: Karol Procházka

Slovenská reprezentantka v plávaní a žilinská odchovankyňa Laura Benková (TENAX Žilina)  sa pod vedením trénera Karla Procházku zúčastnila na medzinárodnom plaveckom podujatí Bory Mall 2021 v Bratislave 31.7.-1.8.2021.

Pretekalo sa na osemdráhovom 25 metrovom bazéne.  Preteky boli schválené medzinárodnou plaveckou federáciou (FINA) ako kvalifikačný míting pre preložené decembrové Majstrovstvá sveta v Abú Dhabí 2020 na 25 bazéne. Slovenský plavci mohli rovnako plniť limity na novembrové Majstrovstvá Európy 2021 v Kazani. Obe podujatia sú v plaveckom kalendári každé dva roky.

„Napriek ťažkému prechodu z tréningovej letnej prípravy na dlhom bazéne sa Laure podarilo dosiahnuť slušné výsledky. Zvíťazila vo všetkých štyroch štartoch – 200, 400, 800 m voľný spôsob a 100 znak. V disciplíne 200 m voľný spôsob zároveň časom 2:01,67 potvrdila limit pre účasť na ME v Kazani a dosiahla zároveň 3 najlepší výkon spomedzi všetkých plavkýň na podujatí,“ informoval tréner Karol Procházka.

Laura sa po vydarených májových ME v Budapešti a úspešnom dokončení letnej časti sezóny vracia na štúdiá do USA, kde sa bude ďalej popri štúdiu pripravovať na zimné plavecké vrcholy.

„Pri príprave v posledných mesiacoch pomohol Laure aj celej tréningovej skupine Karla Procházku prístup a ochota vedenia žilinskej plavárne, za čo im patrí veľká vďaka,“ dodal reprezentačný tréner.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu