Kamionista pokračoval po diaľnici aj napriek defektu, roztrhaná pneumatika poškodila šesť áut


Foto: Kamionista pokračoval po diaľnici aj napriek defektu, roztrhaná pneumatika poškodila šesť áut Foto: MIP Doprava - Odťahová služba

Vo štvrtok 29. júla krátko pred polnocou došlo na diaľnici D1 pri Bytči k incidentu, ktorý ohrozil prechádzajúcich vodičov a spôsobil škodu na viacerých autách. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline žiadalo médiá o urgentné upozornenie motoristov na hroziace nebezpečenstvo.

V smere od Považskej Bystrice na Žilinu sa presúval kamión, ktorý šoféroval vodič z Bulharska. Pred odpočívadlom Predmier dostal na jednom z kolies návesu defekt, pričom pneumatika sa roztrhla na viaceré kusy a tie boli rozmetané po vozovke.

Vodič pokračoval s nákladiakom ďalej a policajná hliadka ho zastavila až na diaľničnom privádzači v Žiline. Medzitým spôsobili kusy pneumatiky rozmetané po diaľnici viacero škodových udalostí. Podľa polície bolo poškodených celkovo šesť motorových vozidiel.


Prípad na mieste doriešila žilinská polícia, kamión s defektom zostal odstavený na privádzači pri sídlisku Solinky až do dnešného poludnia. Vodič mohol pravdepodobne predísť zbytočnému poškodeniu ostatných vozidiel, keby si na mieste privolal pomoc a prekážku na ceste označil. Podľa informácií zasahujúcej odťahovej služby ale pokračoval po kontrole ďalej v jazde.

„Vo štvrtok 29. júla po 23.00 hodine došlo na diaľnici D1 v katastri obce Predmier (okres Bytča) ku škodovej udalosti s účasťou siedmich vozidiel. Pri udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodičov týchto vozidiel vykonanými dychovými skúškami zistený nebol,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu