Žilinský samosprávny kraj dokázal odpredať Audi A8 s vyše 560-tisíc kilometrami


Foto: Žilinský samosprávny kraj dokázal odpredať Audi A8 s vyše 560-tisíc kilometrami Foto: ŽSK

Vozidlo značky Audi modelového radu A8 sa podarilo Žilinskému samosprávnemu kraju odpredať v priebehu minulého týždňa, kedy bola podpísaná kúpno-predajná zmluva. Kupcom je súkromná osoba, za auto s vyše 560-tisíc najazdenými kilometrami zaplatila sumu 3110 eur.

Sedan v čiernej metalíze bol vyrobený v roku 2007 a podľa znaleckého posudku bola jeho hodnota vyššia o dve eurá ako je výsledná kúpna cena. S odpredajom vozidiel rovnakej značky a modelového radu mali v minulosti problém ako Žilinská župa, tak aj mesto Žilina.

Obaja súčasní najvyšší predstavitelia sa snažili zbaviť limuzín po svojich predchodcoch, v opakovaných súťažiach museli znižovať ceny, čím sa predlžoval celý predaj o niekoľko mesiacov a inštitúcie tak museli znášať náklady na údržbu. Dnes využívajú predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja aj primátor Žiliny pre reprezentatívne potreby Škody Superb.

Druhým starším vozidlom, ktorého sa Žilinská župa zbavovala, bola šedá Škoda Superb s nájazdom vyše 370-tisíc kilometrov. Dnes patrí do vozového parku Žilinského samosprávneho kraja aj štvorica hybridných automobilov značky Toyota.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu