Na Liptove sa zrútilo ďalšie osobné auto, padalo približne 300 metrov dole roklinou


Foto: Na Liptove sa zrútilo ďalšie osobné auto, padalo približne 300 metrov dole roklinou Foto: Horská záchranná služba

V sobotu 25. júla 2021 predpoludním došlo v katastri obce Vyšná Boca (okres Liptovský Mikuláš), k pádu osobného auta do rokliny. Na miesto boli vyslaní hasiči, horskí, leteckí aj pozemní záchranári a polícia.

Pri vážnej dopravnej nehode padal osobný automobil približne 300 metrov dole roklinou. Jedna osoba utrpela poranenie hlavy a preto musela byť letecky transportovaná do nemocnice. Na pomoc bol privolaný najbližší záchranársky vrtuľník z Popradu, lekár po vysadení do terénu postupne ošetril zranené osoby.

„Po rekognoskácií terénu bol lekár vysadený do terénu pomocou palubného navijaka. Vo vozidle sa nachádzali 3 cestujúci z Maďarska, ktorí utrpeli ľahšie poranenia a nachádzali sa v starostlivosti pozemných záchranárov,“ spresnila Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE.

Do svojej starostlivosti si posádka prevzala 54-ročnú vodičku, ktorá utrpela poranenie hlavy, pričom na okolnosti nehody si nepamätala. Žena si poranila aj zápästie a mala početné odreniny po tele.


„Po doplnení liečby a preložení na palubu bola v stabilizovanom stave, pri vedomí leteckými záchranármi prevezená do popradskej nemocnice. Ostatní ľahšie zranení ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ dodávajú leteckí záchranári.

Zasahujúcim zložkám pomáhali pri prehľadávaní strmého zrázu a tiež so zabezpečením okolia miesta nehody aj záchranári Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Nízke Tatry.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba