Mestskí policajti prichytili sprejera priamo pri čine, 16-ročný mladík znečistil protihlukovú stenu


Foto: Mestskí policajti prichytili sprejera priamo pri čine, 16-ročný mladík znečistil protihlukovú stenu Foto: Mestská polícia Žilina

Žilinským mestským policajtom sa podarilo v nedeľu približne hodinu po polnoci zadržať mladého sprejera. Ten znečistil protihlukovú stenu nachádzajúcu sa neďaleko autobusovej zastávky Saleziánska na Rajeckej ceste.

16-ročného mladíka pod vplyvom alkoholu zadržala hliadka pri pokuse o útek. Pri sebe mal aj tašku s niekoľkými sprejmi. Do príchodu policajtov sa mu podarilo znečistiť plochu približne osem metrov štvorcových. 

„Z dôvodného podozrenia zo spáchania trestného činu bol odovzdaný Policajnému zboru k ďalšej realizácii aj spolu so zaisteným dôkazným materiálom,“ spresnila Mestská polícia Žilina.

Príslušníci žilinskej mestskej polície neboli úspešní prvýkrát, aj v minulosti sa im podarilo zadržať sprejerov priamo pri čine. Niektoré z nasprejovaných nápisov vtedy spoznali z inej časti mesta, čo naznačovalo súvislosť s ďalšími prípadmi.


Problémy s vandalmi eviduje mesto aj v okolí autobusovej zastávky Bernolákova. Pre opakované poškodzovanie malieb sprejermi zvažuje žilinská samospráva umiestnenie kamerového systému.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina