Na Nemocničnej ulici nepomohlo ani nové dopravné značenie, v sobotu narazil do mosta ďalší kamión


Foto: Na Nemocničnej ulici nepomohlo ani nové dopravné značenie, v sobotu narazil do mosta ďalší kamión

Pred necelými dvomi týždňami pribudlo na Nemocničnej ulici v Žiline nové dopravné značenie, ktorého cieľom je zamedziť nárazom nákladných vozidiel do mosta. Na príjazdovej ceste k areálu nemocnice totiž dochádza čoraz častejšie k vjazdom kamiónov, ktorých vodiči nesprávne odbočia.

Niektorí stihnú včas zareagovať a vycúvať späť na štvorprúdovú cestu, iní v rýchlosti narazia s návesom do mostnej konštrukcie. V niektorých prípadoch sú na miesto privolaní hasiči aj polícia, inokedy len kamionisti z miesta odídu. 


Kamióny prichádzajúce od južného obchvatu mesta prechádzajú cez Nemocničnú ulicu a pripájajú sa späť na cestu prvej triedy I/18 do Vrútok. Nepozorní vodiči nákladných vozidiel zvyknú odbočiť o približne päťsto metrov skôr pred svetelnou križovatkou a ocitnú sa pod nízkym mostom. 

Najčastejšie dochádza k týmto situáciám v nočných a skorých ranných hodinách a to aj napriek tomu, že zjazd do areálu nemocnice je limitovaný pre vozidlá s maximálnou výškou 3,2 metra. Dve nové zvislé dopravné značky obmedzujúce vjazd s maximálnou výškou mali tento problém vyriešiť, ale nestalo sa tak.

K ďalšiemu incidentu došlo v sobotu 24. júla približne o pol druhej hodine ráno. K udalosti, o ktorej informovali aj vodiči v dopravnom servise na sociálnej sieti, boli vyslaní aj žilinskí hasiči. Odstraňovanie následkov trvalo menej než hodinu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu