Policajti namerali vodičovi z Čadce 120 km/h v obci, šofér nákladiaka v Žiline nafúkal 1 promile


Foto: Policajti namerali vodičovi z Čadce 120 km/h v obci, šofér nákladiaka v Žiline nafúkal 1 promile Foto: KR PZ Žilina

Policajti v Žilinskom kraji sa počas výkonu svojej služby stretávajú s rôznymi prípadmi. Najčastejšie však ide o opitých  a rýchlo jazdiacich vodičov. Každý týždeň odhalia na cestách desiatky opilcov a cestných pirátov, pričom inak tomu nebolo ani počas uplynulých dní či týždňov.

V pondelok 19. júla zastavila policajná hliadka v Žiline nákladné vozidlo značky DAF, ktoré viedol 35-ročný muž. Ten sa počas kontroly podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,48 mg/l čo je v prepočte 1 promile. Podľa polície mala navyše opakovaná dychová skúška stúpajúcu tendenciu.

Šofér nákladiaka aktuálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Príslušníci mužovi obmedzili osobnú slobodu, zadržali mu vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar.

V druhom prípade sa počas prvého júlového týždňa podarilo policajtom z Čadce namerať osobné auto značky Volkswagen, ktoré jazdilo cez obec extrémne rýchlo. Vodič z Čadce prechádzal v úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou päťdesiat kilometrov za hodinu viac než dvojnásobne rýchlejšie.


„Ponáhľať sa je jedna vec, ale ísť po obci rýchlosťou 120 km/h, to už je priame ohrozenie chodcov a obyvateľov obce. Nebudeme tolerovať cestných pirátov, ktorí nemajú problém prekročiť rýchlosť v obci aj o viac ako dvojnásobok,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti.

Nezodpovednému vodičovi z Čadce, ktorý prechádzal cez obed Staškov, bola uložená maximálna možná pokuta vo výške 800 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina