Časť pediatrie v žilinskej nemocnici má zmodernizované izby a hygienicke zariadenia


Foto: Časť pediatrie v žilinskej nemocnici má zmodernizované izby a hygienicke zariadenia Foto: FNsP Žilina

Na treťom poschodí pavilónu pediatrie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina boli vybudované nové sociálne zariadenia, k nim pribudli dve nadštandardné izby. Detské oddelenie tak bude poskytovať pacientom o niečo vyšší komfort.

Zmodernizované toalety spolu so sprchou vznikli na mieste staršej izby, ktorej dispozíciu a účel kompletne zmenili pracovníci oddelenia hospodárskych a stavebných činností FNsP Žilina. V jej pôvodných priestoroch vytvorili hygienické zariadenia pre hospitalizované deti a sprevádzajúce osoby.

„Zmeny sme plánovali dlhšie, preto sme radi, že sa ich podarilo zrealizovať a vďaka rekonštrukciám môžeme našim pacientom aj ich rodičom poskytnúť väčší komfort i krajšie priestory. Pri hospitalizácii je veľmi dôležité, aby sa deti napriek zdravotným problémom cítili čo možno najpríjemnejšie a odbúrali sme stres či strach z nemocničného prostredia,“ priblížila primárka oddelenia pediatrie FNsP Žilina Zuzana Cigániková s tým, že výrazný vplyv na to má práve atmosféra celého oddelenia.

Zdroj: FNsP Žilina

Vlastnými kapacitami zriadila žilinská nemocnica na pediatrii taktiež dve moderné nadštandardné izby. Obe sú od ich otvorenia neustále obsadené. „Poskytujú viac súkromia, veľkou výhodou je vlastná sprcha, záchod a ďalšie zariadenie. Televízia je na každej izbe, takže, samozrejme, sú ňou vybavené aj nadštandardy,“ uviedla primárka žilinskej pediatrie.

Nové priestory sa podľa nej snažili prispôsobiť nielen prakticky, ale súčasne s individuálnym zameraním na detského pacienta. „Výraznými prvkami sú nástenné dekorácie, ktoré dotvárajú hravý charakter izieb. Sú špeciálne vyrábané pre zdravotnícke zariadenia, takže vzhľadom na materiál, celkové vlastnosti bola ich cena o niečo vyššia. Zakúpiť sa nám ich poradilo vďaka výťažku z 2 % z dane prostredníctvom Nadácie Spoločne pre región. Ďakujeme preto všetkým, ktorí týmto spôsobom podporili naše oddelenie,“ dodala Z. Cigániková.

Zdroj: FNsP Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina