Polícia vyšetruje nebezpečnú jazdu dvoch kamionistov pod Strečnom, hľadá svedkov a videá z kamier


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Incident, ktorý sa stal v pondelok 19. júla na ceste prvej triedy I/18 pod Strečnom, začala vyšetrovať polícia. Motoristov prechádzajúcich v smere z Vrútok do Žiliny tam vo večerných hodinách zaskočili dvaja nezodpovední kamionisti idúci v protismere.

Riskantná jazda v protismere mohla mať tragické následky. Viacero vodičov sa stihlo rozbehnutým nákladiakom vyhnúť iba na poslednú chvíľu, jeden sa pri vyhýbaní dokonca zranil a ďalší poškodil svoj automobil. Po dvoch hazardéroch už pátra polícia, tá zároveň prosí svedkov o pomoc.

„V súvislosti s touto udalosťou vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia s cieľom objasnenia skutku, ako aj určenia jeho právnej kvalifikácie. Polícia žiada občanov, ktorí boli svedkami jazdy týchto vodičov, prípadne majú z ich jazdy videozáznam, aby tieto informácie oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo najbližšom útvare Policajného zboru,“ spresňuje na sociálnej sieti.

Vozidlá zaregistrovali viacerí vodiči v okresoch Žilina a Martin. Podľa reakcií na sociálnej sieti sa presúvali po cestách vysokou rýchlosťou. Doteraz nie je známe, či išlo o slovenských alebo zahraničných občanov.

Ak ste boli svedkami nezodpovednej a nebezpečnej jazdy a videli ste evidenčné čísla nákladných vozidiel, kontaktujte políciu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu