Fakultná nemocnica zrekonštruuje 4 oddelenia - vďaka sponzorovi


Foto: Fakultná nemocnica zrekonštruuje 4 oddelenia - vďaka sponzorovi

Vďaka sponzorovi, spoločnosti Kia Motors Slovakia, bude podľa slov riaditeľa FNsP Žilina Ing. Pavla Drugaja možné zrekonštruovať až štyri oddelenia. V prvej etape poputujú prostriedky na rekonštrukciu pediatrického, oftalmologického a otorinolaryngologického oddelenia a liečebne. Budúci rok príde na rad urológia, dôvodom je náročnosť úprav.

Automobilka prispieva pravidelne

Obnovu štyroch oddelení je možné realizovať vďaka sponzorovi, ktorý prispieva dlhodobo. Tentokrát pomohli prostredníctvom nadačného fondu v nadácii Pontis sumou 350 000 eur. Symbolický šek odovzdal v pondelok riaditeľovi FNsP Žilina viceprezident a vedúci útvaru Administratíva spoločnosti Kia Motors Slovakia Seong-Gyu Lee. Ten uviedol aj dôvody spoločnosti pre podporu rekonštrukcie vybraných častí nemocnice.

,,Rozhodli sme sa tak preto, že deti sú našou budúcnosťou. Chceli by sme im dopriať v ich ťažkých chvíľach príjemnejšie prostredie a lekárom dať možnosť, aby im mohli byť viac nápomocní aj vďaka kvalitnejším pomôckam. Príkladom je aj staršia generácia, ktorá každému z nás bola vždy oporou. Je veľmi dôležité, aby sme im dali možnosť dôstojnej staroby,” povedal pre TASR Seong-Gyu Lee.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu