Muzikál Frida, veľkolepá Lúčnica aj Beatles len kúsok od Žiliny


Foto: Muzikál Frida, veľkolepá Lúčnica aj Beatles len kúsok od Žiliny

Túžite po nezabudnuteľnom hudobnom zážitku? Len na skok od Žiliny opäť prebieha obľúbený festival Hudobné leto Trenčianske Teplice. V poradí už 75. ročník obľúbeného kúpeľného podujatia, ktoré sa odohráva v sále vynoveného Kursalonu, má v talóne viaceré zaujímavé koncerty.

Piesne slovenskej legendy v sláčikovom podaní

Program festivalu je vyskladaný tak, aby do kúpeľného mesta priniesol radosť, dynamiku, emócie a kultúru. Podujatie je veľmi pestré aj z hľadiska hudobných žánrov, vďaka čomu si každý návštevník nájde vystúpenie podľa svojho gusta.

V piatok 23. júla sa v sále Kursalonu predstaví Vašo Patejdl so svojím unikátnym hudobným programom. Koncert plný hitov bude sprevádzať sláčikové kvinteto aj vyhľadávaný hudobník a excelentný hráč na akustickú gitaru, Juraj Burian. 


Muzikál Frida plný farieb s hviezdnym obsadením

Prvý august sa zasa bude niesť v znamení Letného hudobného galavečera. Festival ozvláštni popové operné trio GIOIA, ktoré tvoria Peter Ševčík, Matej Vaník a Martin Vetrák. Táto umelecká trojica ponúka jedinečné spojenie operného spevu v štýle belcanto a populárnej hudby – prináša tak opernú formu „na ulicu“ a niečo z „ulice“ do atmosféry operných domov. Môžete si vypočuť pozoruhodné úpravy známych skladieb, ktoré zaznejú doteraz nepočutým, originálnym spôsobom. 

V sobotu 7. augusta bude v programe nasledovať pôvodný slovenský muzikál Frida – Maľovať a milovať, pod ktorý sa autorsky podpísali hudobný skladateľ Rudolf Geri spolu so scenáristom Danielom Hevierom. Zhudobnený životný príbeh excentrickej mexickej maliarky Fridy Kahlo v réžii Karola Vosátka je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby, hýrivých kostýmov i tanca.

Beatles aj veľkolepá Lúčnica s viac ako 50 účinkujúcimi

Na hity legendárnych „beatlesákov“ nás v piatok 13. augusta naladí skupina The Backwards aj so svojou nezameniteľnou Beatles show. Dokonalá ilúzia živého koncertu poteší nielen fanúšikov ikonických britských „chrobákov“, ale tiež ľudí, ktorí ocenia skvelý hudobný zážitok. Festival ukončí v sobotu 21. augusta umelecký súbor Lúčnica, ktorý návštevníkom Kursalonu ponúkne retrospektívu nezabudnuteľných choreografií dlhoročného umeleckého šéfa, profesora Štefana Nosáľa. 



Vstupenky na jednotlivé koncerty a predstavenia si možno zakúpiť v sieti Ticketportal, v Infocentre kúpeľného hotela PAX či pred každým predstavením priamo v Kursalone Trenčianske Teplice. Organizátori budú líniu predstavení dodržiavať v súlade s aktuálne platným Covid automatom. Viac informácií o podujatiach nájdete na stránke www.hudobneleto.sk

Prehľad nadchádzajúcich koncertov Hudobného leta

Vašo Patejdl – Koncert so sláčikovým kvintetom v sprievode Juraja Buriana
Termín: 23.7.2021
Čas: 19:00

GIOIA – Letný hudobný galavečer 
Termín: 1.8.2021
Čas: 19:00

Muzikál Frida – Maľovať a milovať
Termín: 7.8.2021
Čas: 19:00

The Backwards – Beatles show
Termín: 13.8.2021
Čas: 19:00

Lúčnica – Z tvorby profesora Štefana Nosáľa
Termín: 21.8.2021
Čas: 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR SpicyBrown