Novú Synagógu v Žiline rozohrá v auguste projekt New Generation, ponúkne workshopy, koncerty a jam sessions


Foto: Novú Synagógu v Žiline rozohrá v auguste projekt New Generation, ponúkne workshopy, koncerty a jam sessions

Do žilinskej Novej Synagógy mieri projekt New Generation, ktorý má za cieľ prepájať mladých hudobníkov prostredníctvom interaktívnych workshopov, koncertov a jam sessions.

Podujatia projektu New Generation sľubujú bohatý kultúrny zážitok pre verejnosť ako aj študentov, ktorí navštevujú hudobné školy alebo konzervatórium, a tiež ďalších aktívnych hudobníkov zo Žiliny a blízkeho okolia.

V poobednom bloku sa uskutoční hudobný workshop vedený hudobníkmi z vystupujucich kapiel. Ďalšou časťou programu bude večerný koncert, po ktorom bude nasledovať otvorená jam session.

Vo štvrtok 5. augusta bude prvým podujatím vystúpenie slovenskej jazzovej kapely AMC Trio, ktorú bude sprevádzať mladý talentovaný gitarista Samuel Marinčák. O týždeň neskôr - v stredu 11. augusta - vystúpi dvojica dvojica dravých mladých hudobníkov na pomedzí hip-hopu a elektroniky JeN Hovorka a Marek Urbánek.


V stredu 18. augusta predstaví systematický workshop venovaný rytmu, harmónii a improvizácii slovenské zoskupenie Tibor Feledi Kairos Quintet, v pondelok 4. októbra zavíta hudobnými kritikmi ospevovaná jazzová kapela Vertigo a v sobotu 30. októbra zavŕši prvý ročník projektu New Generation experimentálne trio s názvom KIN.

Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť načerpať inšpiráciu od profesionálnych hudobníkov, či už na poobedných workshopoch, večerných koncertoch alebo otvorených jam sessions. V rámci podpory neformálneho hudobného vzdelávania bude vstup na workshopy a jam sessions bezplatný.

Koncerty projektu New Generation 2021:
5.8.2021 - AMC Trio feat. Samuel Marinčák
11.8.2021 - JeN Hovorka & Marek Urbánek
18.8.2021 - Tibor Feledi Kairos Quintet
4.10.2021 - Vertigo
30.10.2021 - KIN


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS New Generation