Do Žiliny dorazil nový šport: SKIKE vám umožní užiť si dobrodružstvo v pohybe a teréne


Foto: Do Žiliny dorazil nový šport: SKIKE vám umožní užiť si dobrodružstvo v pohybe a teréne
Galéria: 4 fotky

Skialpy v lete, terénne korčule, letné bežky alebo nordic walking na kolieskach - to je len niekoľko hovorových názvov, ktorými sa označuje nový šport SKIKE. Ten si už niekoľko dní môžu vyskúšať aj Žilinčania vďaka Tomášovi Stankovi, priekopníkovi SKIKE v Žiline.

Čo je jeho podstatou? Jazda a dobrodružstvo na špeciálnych kolieskových korčuliach a za pomoci paličiek. „SKIKE v sebe ukrýva kombináciu viacerých športov – kolieskové korčule, bežky, skialpy a nordic walking. Svoj štýl si však určite rýchlo nájdete. Je ideálne, pokiaľ pred prvou jazdou máte skúsenosti aspoň z jednoho z týchto športov,“ vysvetľuje Tomáš.

Vďaka terénnym kolieskam s brzdamí dovolí užiť si aj terén, čo sa v Žiline a okolí rozhodne zíde. Okolité kopce môžete zdolávať úplne iným spôsobom ako doteraz:

„Otvárajú sa tu prakticky nekonečné možnosti výletov na SKIKE v našej prírode. Postupne zbierame zoznam trás a tipov na výlety, zároveň Žilinčanov v našej požičovni učíme, ako správne jazdiť,“ dodáva inštruktor.


V 1. požičovni SKIKE v Žiline vám radi pomôžu vybrať vhodnú veľkosť výbavy a pomôžu s prvými “krokmi” tak, aby ste si následne mohli užívať dobrodružstvo v prírode nielen v okolí Žiliny. Inštruktážne jazdy prebiehajú v Lesoparku Chrasť, takže sa na prvýkrát nemusíte obávať náročného terénu.

SKIKE je športom pre všetky výkonnostné úrovne. Teraz môžete navyše vyhrať testovaciu jazdu zadarmo, súťaž prebieha na Facebooku Žilinak.sk


Ďalšie jazdy môžete vyhrať aj v súťaži na Instagrame. Bližšie informácie ku SKIKE získate priamo od priekopníka Tomáša Stanka na za.skike@gmail.com, kde môžete písať svoje otázky alebo tipy na výlety v okolí, alebo na www.videoslav.sk

Pre všetkých, ktorých SKIKE zaujíma, uvidíte ho aj na Vodnom diele Žilina dňa 30. júla 2021 počas pretekov v inline korčuľovaní, od 16. do 19. hodiny tu bude mať stánok 1.požičovňa SKIKE v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR SKIKE