FOTO: Na Frambore sa opäť upratovalo, zapojili sa zamestnanci susednej firmy aj deti z Bratislavskej


FOTO: Na Frambore sa opäť upratovalo, zapojili sa zamestnanci susednej firmy aj deti z Bratislavskej
Galéria: 11 fotiek

Koncom uplynulého týždňa sa v novom žilinskom parku na Frambore uskutočnila ďalšia verejná brigáda, počas ktorej sa opäť podarilo dobrovoľníkom vyzbierať veľké množstvo odpadu. Do aktivity sa tentokrát zapojili zamestnanci spoločnosti Hyundai Transys, ktorá sídli priamo oproti parku, aj niekoľko detí z Bratislavskej ulice.

Spoločnosť Hyundai Transys sa rozhodla, že podporí našu snahu o vytvorenie Parku na Frambore. Veľmi nás to osobne potešilo a chcem vyjadriť úprimné ĎAKUJEM. V tomto momente môžeme povedať, že naša aktivita sa ďalej posúva smerom na Bratislavskú ulicu a potom ďalej až k Budatínskemu hradu,“ uviedol jeden z hlavných aktivistov Ján Rzeszoto.

Aktivity dobrovoľníkov smerujúce k premene tohto pôvodne zanedbaného územia na park podporuje aj žilinská firma Reinoo. Tá prispieva finančne predovšetkým na práce vykonávané technikou a strojmi. Okrem toho sa dobrovoľníkom doteraz podarilo pripraviť viacero úspešných projektov, na ktoré získali finančnú podporu.



„Je fantastické, že v spolupráci s priľahlou firmou Hyundai-Transys rozširujeme postupne očistený priestor v našom meste. Zvyšujeme nároky a chceme viac čistoty a viac zelene. Začíname spolupracovať na očiste spojnice Frambora a Bratislavskej ulice s občanmi, ktorí tam žijú,“ uviedla mestská poslankyňa Iveta Martinková.

Piatkového čistenia na Frambore sa deti z Bratislavskej ulice zúčastnili na základe súhlasu rodičov. Počas verejnej brigády pomohli odpratať množstvo odpadu v podobe pneumatík či rôznych plastov. Dobrovoľníci spoločne vyzbierali jeden plný veľkokapacitný kontajner odpadu.

Územie Frambor pod estakádou skrášľuje aj nový unikátny projekt Vlaky z vlaku. Cestujúcim, ktorí využívajú železničnú trať Žilina - Rajec a návštevníkom parku sa naskytá možnosť vidieť na pilieroch čoraz viac malieb od žilinského umelca Denisa Valášeka, známeho pod značkou Artwall.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu