Z Varína sa na cyklochodník Vodného diela pre rekonštrukciu nedostanete. Obchádzka vedie popri vápenke


Foto: Z Varína sa na cyklochodník Vodného diela pre rekonštrukciu nedostanete. Obchádzka vedie popri vápenke

V aktuálne rozbehnutej cyklistickej sezóne musia cyklisti počítať s tým, že pre rekonštrukčné práce železničnej infraštruktúry v Žiline a okolí sa niekoľko mesiacov nebudú môcť dostať z Varína na napojenie k cyklochodníku Vodného diela Žilina:

K uzatvoreniu časti ulice – Priemyselná, Varín došlo z dôvodu realizácie stavebného objektu: „SO 55-33-01 – Rekonštrukcie železničných mostov cez potok Varínka žkm 327,832“ v rámci stavby: „ŽSR, Dostavba zriaďovacej stanice Žilina – Teplička a nadväzujúcej železničnej infraštruktúry v uzle Žilina“. Uvedená uzávera je trvalá a nie je možné využívať tento prechod počas realizácie prác na tomto objekte,“ potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

Počas júna bolo napojenie prístupné a podľa slov hovorkyne v prípade, že to situácia umožní, železnice nebudú blokovať zbytočne cestu: „V prípade technologických prestávok na realizácii zhotoviteľ preruší počas týchto prestávok uzáveru tohto prechodu a bude možné ho opätovne využívať, tak ako to bolo v mesiaci jún 2021.“


Obchádzková trasa vedie popri vápenke

Cyklisti navštevujúci Žilinu a Varím ale musia počítať s tým, že predbežne bude do konca aktuálnej letnej cyklistickej sezóny úsek uzatvorený. Ďalšia rekonštrukcia plánovaná aj na budúci rok počas jari a leta:

„Realizácia prvej časti tohto objektu(1 železničný most) je plánovaná do konca mesiaca november 2021. Druhá časť rekonštrukcie (2 železničný most) sa plánuje realizovať v období 1.3.2022 do 31.08.2022,“ vysvetlila Feik Achbergerová.

Na mieste je vyznačená obchádzková trasa pre prístup na cyklistický chodník. Vedie cez obec Varín, následne okolo železničnej stanice, ponad nadjazd smer Mojš a okolo firmy DOLVAP.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu