FOTO: Po včerajšej búrke zasahovalo v Žilinskom kraji 79 profesionálnych a 148 dobrovoľných hasičov


FOTO: Po včerajšej búrke zasahovalo v Žilinskom kraji 79 profesionálnych a 148 dobrovoľných hasičov
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR HaZZ v Žiline

Búrka, ktorá v stredu 14. júla zasiahla územie Žilinského kraja, napáchala viaceré škody. V súvislosti s nepriaznivým počasím museli profesionálni hasiči v čase od včera 18:00 hod. do dnešného dňa 06:00 hod. absolvovať až 24 výjazdov. 

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Žiline zasahovali jedenásťkrát, hasiči v Čadci absolvovali celkom tri výjazdy a martinskí hasiči boli do terénu vyslaní k desiatim prípadom.

Odstraňovaním následkov nepriaznivého počasia sa zaoberali aj členovia Dobrovoľných hasičských zborov, ktorí vykonali spolu 41 výjazdov.

Búrka spôsobila škody v mestských častiach Žilina - Mojšová Lúčka, Martin - Priekopa a v obciach Veľké Rovné, Makov, Lipovec, Rosina, Oščadnica, Klokočov, Nededza, Gbeľany, Vrútky, Lietavská Lúčka, Bytča, Olešná, Blatnica, Žabokreky, Turie, Sučany, Malužiná, Pribylina, Hybe, Važec, a Liptovská-Porúbka.


„Išlo o odstraňovanie popadaných stromov a konárov na cesty, na elektrické vedenie, na odparkované vozidlá, odtrhnutý bilboard, podfúknutú strechu a odčerpávanie vody zo zatopenej budovy,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Spolu zasahovalo 79 profesionálnych a 148 dobrovoľných hasičov a bolo nasadených 70 kusov hasičskej techniky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline