Na Liptove jazdil autom muž s tromi promile, policajti odhalili v uplynulom týždni 61 opitých vodičov


Foto: Na Liptove jazdil autom muž s tromi promile, policajti odhalili v uplynulom týždni 61 opitých vodičov Foto: ilustračné

Policajti v Liptovskom Mikuláši zadržali v pondelok 12. júla vodiča osobného auta značky Opel, ktorý jazdil po cestách s tromi promile. Nezodpovedného 43-ročného muža zastavili na miestnej ceste v obci Dúbrava.

Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,43 mg/l čo je v prepočte 2,98 promile. Policajti mu preto obmedzili osobnú slobodu, zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar.

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Príslušníci Policajného zboru zaevidovali v uplynulom 27. týždni tohto roka na cestách v Žilinskom kraji celkom 61 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel až dvanásti nafúkali hodnotu nad jedno promile. Štyria spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 27 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina