V chatovej oblasti pri Rajeckých Tepliciach sa mali pobiť dvaja muži, mladší podľahol zraneniam


Foto: V chatovej oblasti pri Rajeckých Tepliciach sa mali pobiť dvaja muži, mladší podľahol zraneniam Foto: ilustračné

Žilinská polícia vyšetruje prípad fyzického napadnutia, po ktorom zomrel 56-ročný muž. Udalosť sa stala v chatovej oblasti v katastri mesta Rajecké Teplice ešte v piatok 9. júla podvečer.

Záchranári z miesta odviezli do nemocnice vážne zraneného muža, ktorý utrpel poranenia hlavy. Pre kritický stav museli pacienta uviesť do umelého spánku. Napadnutý muž utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 64-ročného Petra (zo Žiliny) z trestného činu zabitia. Obvinený muž mal odsotiť 56-ročného muža, ktorý mal vojsť do chaty. Následne ho mal na zemi kopnúť do brucha a oblasti hlavy,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Do chaty v lese mal odísť 56-ročný Vladimír za svojim starším kamarátom priamo z miestneho pohostinstva. Zakrátko boli na miesto privolaní záchranári a policajti, ktorí prijali oznámenie o zranenej osobe.

Vyšetrovateľ navrhol, aby bol obvinený 64-ročný muž stíhaný väzobne. O jeho umiestnení do vyšetrovacej väzby bude rozhodovať Okresný súd v Žiline dnes popoludní.

„S cieľom zistenia presnej príčiny smrti muža bola nariadená pitva. Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj právna kvalifikácia skutku, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal policajný hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu