Niektoré hraničné priechody zablokovali protestujúci ľudia, polícia upozorňuje na zdržania


Foto: Niektoré hraničné priechody zablokovali protestujúci ľudia, polícia upozorňuje na zdržania

Na viacerých hraničných priechodoch na Slovensku eviduje polícia zdržanie a kolóny. Dôvodom je protest občanov, ktorí zablokovali niektoré frekventované cesty.

Hraničné priechody sú naďalej monitorované, príslušníci polície sa snažia sa cestujúcich vybavovať bez komplikácií. Niektoré cesty sú prejazdné bez obmedzení, inde je premávka úplne zastavená.

„Hraničné priechody v Milhosti, Mníšek nad Parnou, Svrčinovec, Štúrovo premávka nie je blokovaná, v Komárne však áno, preto je doprava presmerovaná na nový hraničný priechod a cestujúci sa tam dostanú cez Alžbetin ostrov,“ spresňuje Prezídium Policajného zboru.

Protestujúci sa momentálne nachádzajú aj v Žilinskom kraji, blokujú prejazd hranicou s Českou republikou. Polícia radí cestujúcim, aby využili iné priechody, v opačnom prípade musia počítať so zdržaním.

„Pred hraničným priechodom Svrčinovec evidujeme zdržanie a kolóny kvôli občanom, ktorí zablokovali cestu. Hraničné priechody v Žilinskom kraji naďalej monitorujeme a snažíme sa cestujúcich vybavovať bez komplikácií,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Kolóny zo Svrčinovca až do Čadce | Zdroj: Facebook / Juliána Štrbová

Aktualizácia 12:40 hod.

Na hraničnom priechode vo Svrčinovci, kde je blokovaný priechod pre chodcov občanmi, bolo dočasne blokovanie prerušené. V čase od 13.00 hod. bude protest pokračovať.

Pokiaľ je možné, polícia žiada motoristov, aby využívali iný hraničný priechod ako vo Svrčinovci. Hraničný priechod Makov je plne prejazdný bez obmedzenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina