Žilinská nemocnica vykonáva od stredy antigénové testy pre samoplatcov, cena 15 eur sa platí v hotovosti


Foto: Žilinská nemocnica vykonáva od stredy antigénové testy pre samoplatcov, cena 15 eur sa platí v hotovosti Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Od stredy 7. júla sa realizuje v žilinskej nemocnici antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 pre samoplatcov. Fakultná nemocnica bude po novom vykonávať tieto testy v hornej časti areálu, v mobilnom odberovom mieste č. 1 za vjazdom pre automobily v smere z ulice Nemocničná.

Vyšetrenie bude dostupné v pracovné dni od pondelka do piatku v čase od 07:00 do 15.00 hod. pre objednaných aj neobjednaných samoplatcov. Cena za antigénový test na zistenie prítomnosti ochorenia je 15 eur, pričom platba je možná len v hotovosti.

Posledný odber prebehne vždy 15 minút pred skončením prevádzky odberného miesta. FNsP Žilina vydáva potvrdenie v slovenskom jazyku, na požiadanie však dokáže vystaviť aj doklad v angličtine alebo nemčine.

Objednať sa na presný čas antigénového testovania môžu záujemcovia na internetovej stránke www.objednatvysetrenie.sk/vyber-druhu-vysetrenia.html?page_id=89960&zid=135495.


PCR testovanie na ochorenie COVID-19 prebieha naďalej bez zmeny v areáli č. 2 alebo 3 za vjazdom pre automobily v smere z ulice Nemocničná. Nevyhnutné je mať platný termín objednania.

V prípade indikovaných pacientov, ktorí majú príznaky, mali kontakt s pozitívnou osobou či idú na predoperačné vyšetrenia a podobne, je PCR vyšetrenie bezplatné resp. hradené zdravotnou poisťovňou.

Objednanie prebieha cez stránku www.korona.gov.sk.

Záujemcovia o PCR vyšetrenie ako samoplatcovia sa objednávajú prostredníctvom Klinickej biochémie na internetovej adrese klinickabiochemia.online. Deti sú testované aj kloktacími testami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline