V centre Žiliny sa pohybuje pár, ktorý sa snaží dostať do bytových domov


Foto: V centre Žiliny sa pohybuje pár, ktorý sa snaží dostať do bytových domov Foto: čitateľka

Obdobie leta a štart dovolenkovej sezóny je tradičnou príležitosťou pre zlodejov, ktorí skúšajú vykrádať byty a domy, keďže niektoré z nich sú dočasne neobývané a ich majitelia sa nachádzajú na rekreácii. Ako si všimla čitateľka, v stredu 23. júna sa podobným spôsobom snažila dvojica dostať do bytového domu v centre mesta.

„Dnes okolo 19. hodiny prišiel pár v zložení muž a žena, následne išli od posledného vchodu až k prvému a na každom sa snažili vypáčiť dvere. Našťastie sa im nepodarilo žiadne otvoriť, chvíľu som ich pozorovala a čakala, čo spravia. Posielam fotografiu toho, ako to vyzerá po ich návšteve,“ informovala čitateľka.

Z popisu ide o muža a ženu v strednom veku. Incident sa stal v okolí ulice Milana Rastislava Štefánika.


Tak ako vždy, aj počas letných dní je na mieste obozretnosť a opatrnosť, pričom pozorovanie svojho okolia môže zabrániť krádeži. Pred odchodom z domu je vhodné pozatvárať všetky okná a nezabúdať ani na menšie otvory, cez ktoré by sa mohli zlodeji prešmyknúť.

Počas dlhšej doby neprítomnosti je ideálne požiadať príbuzných alebo dôveryhodných známych či susedov, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a raz za čas skontrolovali neporušenosť bytu, domu či chaty. Ak zatiahnete všetky okná roletami, dávate tým ľahko čitateľný signál zlodejom, že nie ste doma.

Potenciálni páchatelia vedia ľahko odpozorovať, že sa rolety dlhšiu dobu nepohli. Pre tento prípad je vhodné využiť aj žiarovky s využitím časovaču a spínača. Dobrou radou je využiť poistenie nehnuteľnosti pre prípad krádeže.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu