Žilinským krajom sa vo štvrtok prehnala búrka, ktorá najviac zasiahla Kysuce. Škody odstraňovalo 51 hasičov


Foto: Žilinským krajom sa vo štvrtok prehnala búrka, ktorá najviac zasiahla Kysuce. Škody odstraňovalo 51 hasičov Foto: KR HaZZ v Žiline

Vo štvrtok 24. júna zasiahla časť Žilinského kraja búrka, ktorá sa presúvala smerom z Českej republiky na Poľsko. Najhoršie počasie zaznamenali obyvatelia na Kysuciach, kde silný vietor polámal niekoľko stromov a poškodil strechu rodinného domu.

V súvislosti s poveternostnou situáciou museli byť vyslaní do terénu profesionálni aj dobrovoľní hasiči, ktorí od včerajšieho večera do dnešného rána vykonali spolu 23 výjazdov.

Hasiči z hasičských staníc v Čadci a Turzovke vykonali celkom sedem výjazdov, žilinskí hasiči boli vyslaní na tri zásahy a hasiči v Martine absolvovali jeden výjazd.


Členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Klokočov, Nová Bystrica, Turzovka, Oščadnica, Čierne, Svrčinovec, Staškov, KorňaOravská Lesná zasahovali celkom dvanásťkrát.

Vo väčšine prípadov išlo o odstraňovanie spadnutých alebo naklonených stromov z ciest a elektrického vedenia. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru tiež zabezpečovali spadnuté stĺpy a v jednom prípade poškodenú strechu rodinného domu v Turzovke.

Následky zlého počasia v Žilinskom kraji odstraňovalo spolu 20 profesionálnych hasičov, 31 dobrovoľných hasičov a bolo nasadených 17 kusov hasičskej techniky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline