Neznámy muž prepadol ženu v širšom centre Žiliny, odcudzil notebook aj kabelku s peniazmi


Foto: Neznámy muž prepadol ženu v širšom centre Žiliny, odcudzil notebook aj kabelku s peniazmi Foto: ilustračné

V širšom centre Žiliny sa malo pred pár dňami odohrať lúpežné prepadnutie. Informuje o tom mestská polícia na svojom webe. Neznámy páchateľ mal na ulici Framborská vniknúť do budovy cez otvorené okno a odcudziť viacero vecí.

K incidentu malo dôjsť v sobotu 19. júna krátko pred jedenástou hodinou večer, o pomoc požiadala pracovníčka charity na ulici Framborská.

„Pracovníčka charity nahlásila, že bola lúpežne prepadnutá rómom, ktorý vnikol do objektu cez otvorené okno. Pri prepadnutí jej odcudzil notebook, kabelku s dokladmi a finančnou hotovosťou,“ spresňuje žilinská mestská polícia.

Na miesto boli vyslané viaceré hliadky, do niekoľkých minút dorazila aj hliadka Policajného zboru. Policajti pátrali po páchateľovi v miestnych uliciach a širšom okolí, nájsť sa im ho však nepodarilo. Prípad si prevzal na ďalšie riešenie Policajný zbor.

„Odcudzené veci boli moje osobné doklady, kabelka, peniaze, notebook a bluetooth reproduktor vo vlastníctve charity. Vylomil skrine s liekmi, viac nestihol, keďže som sa vrátila do miestnosti. Keď som ho prichytila napadol ma, potom sa snažil utiecť cez okno, kde som ho ja znova chytila a snažila sa zastaviť, pričom ma kopal do ruky, ktorou som ho držala za nohavice,“ opísala nám napadnutá žena.


Pracovníčka na ďalší deň prehľadala v okolí nádoby na komunálny odpad a na Bratislavskej ulici našla svoju kabelku. Na miesto preto privolala policajnú hliadku, vyšetrovateľ mal zaistiť dôkazy a spísať zápis.

Páchateľ sa mal navyše počas zásahu polície objaviť v blízkosti a pracovníčka ho identifikovala. O bližšie informácie sme požiadali žilinskú políciu.

Aktualizácia

„V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina