Mesto Žilina hľadá v súťaži stavebníka na tri nové úseky cyklotrás. Dva z nich smerom na Vodné dielo


Foto: Mesto Žilina hľadá v súťaži stavebníka na tri nové úseky cyklotrás. Dva z nich smerom na Vodné dielo Foto: ilustračné - pixabay.org

Žilinská radnica spustila verejné obstarávanie na výstavbu troch úsekov cyklotrás v meste Žilina, po ich dokončení uľahčia cyklistom presun najmä v okolí centra. Najväčšiu časť zákazky v predpokladanej hodnote 479 tisíc eur tvorí cyklotrasa V10 po ulici Milana Rastislava Štefánika až k Hypertescu, kde sa napojí na cyklotrasu smerom na Vodné dielo Žilina.

Sprístupniť populárnu rekreačnú lokalitu Vodného diela chce žilinská samospráva aj cez dobudovanie úseku cyklotrasy V9 z Vlčiniec na Vodné dielo, tu predpokladá, že stavebné práce budú stáť takmer 151 tisíc eur. Tretím a posledným úsekom vyhlásenej zákazky je dobudovanie cyklistického chodníka H2 medzi Solinkami a centrom, napojí sa na začiatok Nového Bulváru pri Národnej banke Slovenska a bilingválnom gymnáziu.

„Riešením projektu je vybudovanie nového cyklistického chodníka v čo najväčšej miere tak, aby bol umožnený čo možno najcelistvejší dopravný ťah a prepojenie existujúceho cyklistického chodníka v Žiline s označením H2, ktorý bol doteraz chýbajúcim úsekom. Stavba je rozdelená na výstavbu nového chodníka pre cyklistov a peších a rekonštrukciu, prípadne rekonštrukciu s rozšírením už existujúcich chodníkov, ktoré nevyhovujú štandardom pre plynulý, bezpečný a pohodlný pohyb chodcov z dôvodu nedostatočného šírkového usporiadania a veľkého opotrebenia a porušenia krytu chodníkov. Celkovo sa zlepšia jazdné vlastnosti cyklistov a chodcov, odvodnenie chodníkov a tým sa celkovo zlepší uličný profil v danom území,“ popisuje technická správa k dobudovaniu úseku H2. 


Cyklotrasa V9 z Vlčiniec na Vodné dielo – I.úsek  


Cyklotrasa V10 po ulici M.R.Štefánika k Hypertescu


Dobudovanie cyklistického chodníka H2 (Solinky-Centrum)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu