Policajti odhalili za týždeň ďalších 80 opitých vodičov, muž z Bytče nafúkal takmer 4 promile


Foto: Policajti odhalili za týždeň ďalších 80 opitých vodičov, muž z Bytče nafúkal takmer 4 promile Foto: KR PZ Žilina

Policajti v Žilinskom kraji pokračovali v náhodných kontrolách zameraných na jazdu vodičov pod vplyvom alkoholu aj počas uplynulého 24. týždňa tohto roka. Na cestách zaevidovali ďalších 80 nezodpovedných osôb, ktoré viedli vozidlo po požití alkoholických nápojov.

Osemnásť vodičov motorových vozidiel malo dychovú skúšku s výsledkom nad jedno promile, ôsmi spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 22 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

Policajti z Bytče zastavili v nedeľu 20. júna vo večerných hodinách 31-ročného muža, ktorý jazdil na aute aj napriek odobratému vodičskému preukazu. Pri dychovej skúške navyše nafúkal hodnotu až 1,77 mg/l čo je v prepočte 3,69 promile.


Polícia pritom neustále apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí.

Mnohých motoristov neodrádza od takéhoto nezodpovedného konania ani fakt, že im môže byť políciou zabavené vozidlo, ktoré následne prepadne v prospech štátu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina