V piatok vyrazil prvý vlak z Bratislavy do Chorvátska, prevážal 22 motoriek a tri autá


Foto: V piatok vyrazil prvý vlak z Bratislavy do Chorvátska, prevážal 22 motoriek a tri autá Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypravila v piatok 18. júna prvý nočný vlak z Bratislavy do chorvátskeho Splitu. Ide o prvý z vlakov pravidelného sezónneho spojenia k Jadranu, vďaka ktorému sa cestujúci dostanú počas jednej noci do obľúbeného prímorského letoviska.

Vlakové spojenie patrí medzi výnimočné, nakoľko prevádzkovateľ umožňuje naložiť aj motorku či osobné auto. Od leta až do polovice septembra bude nočný vlak premávať dvakrát týždenne, v utorok a v piatok na trase Bratislava - Viedeň - Graz - Split. Spiatočná cesta začne v Splite každú stredu a sobotu.

Komfort na ceste zabezpečujú klimatizované lôžkové a modernizované klimatizované vozne ZSSK. V cestovnom lístku lôžkového vozňa je zahrnutý aj welcome drink a plnohodnotné raňajky. Počas celej prepravy si cestujúci môžu vo vlaku zakúpiť ďalšie občerstvenie a nápoje.


Kapacita vlaku je 126 miest na sedenie, 90 miest je k dispozícii v lôžkových vozňoch, 10 miest pre automobily z Bratislavy, 18 miest z Viedne, teda celkom 28 miest na prepravu automobilov, resp. motocyklov.

Lôžková kapacita prvého vlaku do Splitu bola kompletne vypredaná po celej trase. Do Chorvátska sa v ňom z Bratislavy a z Rakúska odviezlo spolu 22 motocyklov a tri osobné vozidlá.

ZSSK zabezpečuje vlakové spojenie v spolupráci s rakúskym partnerom ÖBB. Jednosmerný lístok je pre záujemcov k dispozícii od 29,90 eur vo vozni na sedenie a od 69,90 eur v lôžkovom vozni. Cena za prepravu osobného automobilu sa pohybuje na úrovni od 109,90 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Železničná spoločnosť Slovensko