Mesto Žilina plánuje zlepšiť organizáciu dopravy v Bánovej a Závodí, občania sa môžu zúčastniť diskusie


Foto: Mesto Žilina plánuje zlepšiť organizáciu dopravy v Bánovej a Závodí, občania sa môžu zúčastniť diskusie Foto: ilustračné

Žilinská samospráva plánuje v mestských častiach Bánová a Závodie zlepšiť organizáciu dopravy formou zavedenia rôznych dopravných opatrení. Ide o krok v záujme upokojenia automobilovej dopravy v miestnych uliciach.

V tejto súvislosti navrhuje osadenie viacerých prvkov a doplnenie chýbajúceho dopravného značenia križovatiek na kritických uliciach. Radnica chce doplniť značky aj pri školských zariadeniach, kde budú zriadené školské zóny v kombinácii s prvkami upokojenia dopravy.

Cieľom navrhovaných opatrení je zvýšiť bezpečnosť účastníkov cestnej premávky a v neposlednom rade skvalitniť život obyvateľov i návštevníkov daných lokalít.

Zástupcovia mesta chcú občanom najskôr predstaviť projekt a navrhnuté riešenia ako aj diskutovať s nimi o prípadných zmenách a pripomienkach. Za týmto účelom sa uskutoční v stredu 23. júna o 15.00 hod. na Mestskom úrade v Žiline vo veľkej zasadacej miestnosti verejné stretnutie.

Obyvatelia oboch spomenutých mestských častí budú môcť predniesť svoje postrehy a názory, čím sa budú zároveň podieľať na zlepšení dopravnej situácie v mieste svojho bydliska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina