Žilinská župa predáva ďalšiu Audi A8, najazdených má vyše pol milióna kilometrov


Foto: Žilinská župa predáva ďalšiu Audi A8, najazdených má vyše pol milióna kilometrov Foto: ŽSK

Vozidlá nemeckej značky Audi najvyššej rady A8 sa v žilinskom regióne spájajú najmá s problémom pri ich následnom predaji, po svojich predchodcoch sa ich s ťažkosťami zbavili primátor Žiliny Peter Fiabáne a predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Oba odpredaje luxusných limuzín spájalo to, že sa súťaže museli opakovať a cena postupne znižovať. Rovnako oboch nástupcov do funkcií spájalo odmietanie využívania luxusných modelov s odkazom na to, ide o prejavy papalášizmu.

Ako sme zistili približne pred rokom, počas hľadania kupujúceho napokon predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Jurinová limuzínu predsa len využívala istú dobu, keďže na tachometri pribudlo 25 tisíc kilometrov medzi dvoma vyhlásenými súťažami. Osobný šofér vozil županku najmä na dlhšie trasy, dnes pre tieto potreby slúži Škoda Superb.


Priamym predajom sa aktuálne Žilinský samosprávny kraj snaží zbaviť ďalšieho prebytočného majetku a ďalšej limuzíny Audi A8, tentokrát však s menej atraktívnym dátumom výroby a hodnotou na tachometri. Vozidlo z roku 2007 stihlo najazdiť viac ako 560 tisíc kilometrov, preto je aj cena podľa znaleckého posudku 3 112 eur.

Záujemcovia mohli svoje ponuky predložiť do včerajšieho dňa, pričom najnižšia ponúknutá suma musela byť práve na úrovni znaleckého posudku. Jediné kritérium súťaže je najvyššia ponúknutá cena za predmet kúpy. Predávaná Audi je v čiernej metalíze a zdvihový objem predstavuje 2967 cm.

Okrem tohto vozidla predáva ŽSK aj o rok mladšiu Škodu Superb šedej metalízy, k prvému aprílu mala najazdených 372 741 kilometrov. V snahe byť ekologickí zakúpili na Úrad Žilinského samosprávneho kraja okrem nového modelu Superb aj štyri hybridné automobily značky Toyota.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu