Žilinská teplárenská plánuje generálnu opravu parovodu na Hviezdoslavovej ulici


Foto: Žilinská teplárenská plánuje generálnu opravu parovodu na Hviezdoslavovej ulici

Ulica P. O. Hviezdoslava patrí v Žiline z hľadiska automobilovej dopravy medzi jednu z najviac frekventovaných. V niektorých častiach je z dôvodu častých opráv inžinierskych sietí výrazne poškodená či prepadnutá. Najkritickejší stav je pritom v úseku medzi hypermarketom Tesco a autobusovou stanicou.

V blízkej dobe sa na ulici pravdepodobne opäť objavia pracovné stroje, spoločnosť Žilinská teplárenská totiž plánuje generálnu opravu parovodu. Mesto Žilina prijalo žiadosť stavebníka o vydanie stavebného povolenia a v pondelok 14. júna začalo vo veci stavebné konanie.

Pripravovaná stavba je rozdelená na dve časti a jej obsahom je napríklad výrub stromov, vytvorenie výkopu, búranie nepotrebných stavených konštrukcií či rekonštrukcia existujúcich šácht. Stavebník v tomto úseku demontuje staré parné potrubia a nahradí ich novými a modernými.

Po ukončení všetkých prác by malo dôjsť k úprave miestnych cestných komunikácií, chodníkov aj spevnených trávnatých plôch do pôvodného stavu. Stav niektorých poškodených úsekov Hviezdoslavovej ulice by sa tak po ukončení generálnej opravy parovodu mohol výrazne zlepšiť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu