NAKA zasahuje v Žilinskom kraji kvôli nehospodárnemu nakladaniu s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti


Foto: NAKA zasahuje v Žilinskom kraji kvôli nehospodárnemu nakladaniu s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti

Od skorých ranných hodín prebieha v Žilinskom a Bratislavskom kraji zásah národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Podľa vyjadrenia Policajného zboru na sociálnej sieti ide o policajnú akciu pracovnej skupiny TUNEL s krycím názvom MOTOREST.

Približne dvadsiatka policajtov vykonáva zaisťovacie úkony v súvislosti s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Zadržaných bolo niekoľko osôb vrátane predstaviteľov štátnej akciovej spoločnosti spadajúcej pod ministerstvo dopravy.

„Okrem zaisťovania dôkazov, dôležitých pre trestné konanie, zadržiavame aj predstaviteľov akciovej spoločnosti. Vykonali sme prehliadky viacerých domových aj nebytových priestorov, zadržali sme doposiaľ päť osôb,“ spresňuje ďalej polícia.


Podľa ministra dopravy Andreja Doležala bol tento zásah očakávaný, pretože ministerstvo bolo už niekoľko týždňov súčinné s národnou kriminálnou agentúrou. Policajná akcia, ktorá dnes prebieha bez komplikácií, by mala súvisieť s údajnou nehospodárnosťou predchádzajúcich viacerých vedení NDS.

„Pokiaľ viem, tak nejde o mojich ľudí, nejde o naše nominácie, ale týka sa to predchádzajúcich vedení. Nemám o tom žiadne informácie, nechajme ich pracovať, skúsme do toho nezasahovať, nevynášať nejaké súdy vopred ani nič podobné,“ uviedol minister na dnešnej tlačovej konferencii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu